Menu

Wij zijn trots op de geschiedenis van ons landgoed en vertellen u daar graag over.

Bent u geïnteresseerd in de rijke biergeschiedenis van Landgoed Bergzicht? Wij verzorgen rondleidingen bierbrouwen vroeger en nu: informatie vind u op de site van onze huidige bierbrouwerij op ons landgoed:  www.graafvanHeumen.nl

 

1995 familie Kruissen

In oktober van 1995 komt het Landgoed in handen van Familie Kruissen die de oude bierbrouwerij ombouwt tot een sfeervolle locatie geschikt voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten van 20 tot 450 personen. Fred en Marieke nemen het stokje in 2002 over en bouwen In de voormalige kuiperij in 2009 de nieuwe bierbrouwerij Graaf van Heumen. Fred en Marieke Kruissen zijn de trotse eigenaren van de brouwerij en het omliggende landgoed Bergzicht.

Beeldmerk Graaf van heumen

 
 

1983 Witte Raaf

Drieënzestig jaar later zet amateurbrouwer Herm Hegger, op deze historische plek het bierbrouwen weer in gang. Hij bouwt een nieuwe brouwerij op de oude plaats met de naam Raaf. Hier word het eerste Nederlandse witbier gebrouwen Witte Raaf. De receptuur wordt overgenomen door biergigant Oranjeboom en de productie wordt verplaatst naar Arcen. Brouwerij Raaf sluit zijn deuren in 1995.

 

 

1814 brouwerij Bergzigt

De geschiedenis van het Landgoed start in 1814 als Johannes van den Broek ondanks de heersende recessie brouwerij Bergzigt begint. De bierverkoop verloopt goed en in 1841 neemt zoon Frans de brouwerij met evenveel succes over. Brouwerij Bergzigt is in 1850 de grootste brouwerij van Gelderland. Het bier wordt door heel Nederland gedronken en wordt zelfs geëxporteerd naar Hong Kong en Java. Echter, als gevolg van de algehele malaise wereldwijd moet men de deuren van de brouwerij sluiten De bierbrouwerij raakte langzaam in verval. Rond 1835 wordt Villa Bergzicht op het landgoed gebouwd. Burgemeester van den Broek neemt zijn intrek.

Heumensch-bier